Airconditioning

Een goede werking van de airco is niet alleen bij warm weer van belang. In de winter kan de airco bijvoorbeeld het ontwasemen van de voorruit bevorderen. Daarnaast zorgt het gebruik van de airco voor een drogere lucht in de auto, waarmee beslagen ramen e.d. eerder worden voorkomen. Ons advies is om de airco het hele jaar door te gebruiken.

Airco service bij Strikwerda

Bij iedere onderhoudsbeurt controleren wij de werking van de airco. Mochten we een defect constateren dan nemen wij contact met u op over de reparatiemogelijkheden. Wij beschikken over de kennis en de nieuwste apparatuur zodat we met zowel het “oude” (R134A) en het “nieuwe” (R1234YF) koudemiddel kunnen werken.

Airco services

Voor bepaalde werkzaamheden hanteren wij vaste prijzen. Hieronder een overzicht van de diensten die wij kunnen leveren.

Controle airco € 29,-

Hierbij wordt de uitstroomtemperatuur gecontroleerd en brengen we bij twijfel het systeem op druk met stikstof ter controle op lekkage.

Geurbehandeling airco € 39,-

Bij de geurbehandeling wordt er een geparfumeerde stof in de ventilatiekanalen van de auto gespoten. Vooraf controleren we het interieurfilter, is deze teveel vervuild dan dient deze eerst te worden vervangen. Bovenstaande prijs is exclusief interieurfilter.

Reiniging airco € 59,-

Bij de reiniging van de airco wordt er gewerkt met antibacteriële vloeistof om de ventilatiekanalen van uw auto te reinigen. Daarnaast dient het interieurfilter te worden vervangen voor een optimaal resultaat. Tijdens de reiniging vindt ook een geurbehandeling plaats zodat nare luchtjes ook verdwijnen. Bovenstaande prijs is exclusief interieurfilter.

Het opnieuw vullen van de airconditioning (type R134A) € 129,-

Dit is het meest voorkomende type airconditioning. Wanneer het systeem niet goed werkt kunnen wij deze opnieuw vullen, we voegen dan ook meteen een beetje fluor toe zodat we lekkage in de toekomst beter kunnen opsporen. Het koudemiddel wordt apart per gram berekend, afhankelijk van de hoeveelheid.

Het opnieuw vullen van de airconditioning (type R1234YF) € 249,-

R1234Y is het nieuwste type koudemiddel. Deze vloeistof is vele malen beter voor het milieu dan R134A en is verplicht voor nieuwe personenauto’s geleverd na 01-01-2017. Het nadeel van dit koudemiddel is dat het veel duurder is om te produceren. Het koudemiddel wordt apart per gram berekend, afhankelijk van de hoeveelheid.

Andere wensen of onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op!