De APK

Wanneer keuren?

Iedere benzine auto moet vier jaar na de eerste registratie worden gekeurd. Hierna twee keer om de twee jaar, de auto is nu 8 jaar oud en moet vervolgens ieder jaar door de keuring. Een diesel moet voor het eerst door de keuring na 3 jaar. Vervolgens dient een diesel ieder jaar gekeurd te worden.

U kunt de keuring tot 2 maanden vóór de eerstvolgende keuringsdatum laten uitvoeren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de leeftijd van de auto, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan 2 maanden vóór de keuringsdatum keuren, dan krijgt de auto een nieuwe vervaldatum.

Krijg ik bericht voor de keuring?

Ongeveer twee maanden voordat de keuringsdatum verloopt ontvangt u een brief van het RDW waarin staat dat de auto gekeurd dient te worden. Is de auto nog niet gekeurd op de vervaldatum dan ontvangt u direct weer bericht van het RDW om u hierover te informeren.

Prijzen / tarieven

Een losse APK kost bij ons € 29.95 inclusief BTW.

Combineert u de APK met onderhoud, dan is de APK bij Autobedrijf Strikwerda altijd gratis. U betaald dan alleen € 5.55 inclusief BTW afmeldkosten. Dit kunnen wij doen omdat de meeste APK inspectiepunten door ons standaard worden gecontroleerd tijdens onderhoud.

Maak direct een afspraak