Prijzen en tarieven

APK

Een losse APK (algemene periodieke controle) kost bij ons € 29.95,- incl. BTW.

Combineert u de APK met onderhoud, dan is de APK bij Autobedrijf Strikwerda altijd Gratis*. U betaald dan alleen € 5,55 inclusief BTW afmeldkosten. Dit kunnen wij doen omdat de meeste APK inspectiepunten door ons standaard worden gecontroleerd tijdens onderhoud.

*Auto’s met een eerste toelatingsdatum vóór 1 januari 2006 moeten een viergasmeting of roetmeting ondergaan, waarvoor een extra bedrag van € 9,95 additioneel in rekening kan worden gebracht.

Bandreparatie(s)

Heeft u een lekke band of loopt er een band steeds langzaam leeg? Dan is de kans groot dat er een spijker o.i.d. in het loopoppervlakte zit. Maar het kan ook zijn dat de band op de rand van de velg of bij het ventiel lek is. In de meeste gevallen is dit snel op te lossen.

Lek ventiel vervangen: € 14.95 incl. BTW

Hierbij wordt het ventiel vakkundig vervangen. Niet mogelijk i.c.m. ventielen die zijn voorzien van bandenspanningssensoren.

Bandreparatie met bandenprop: € 19.95 incl. BTW

Mogelijk wanneer er een spijker o.i.d. in het loopoppervlak van de band zit. Hierbij wordt het voorwerp verwijdert en wordt er een prop met lijm ter opvulling in het gat geplaatst. Dit is alleen mogelijk wanneer dit voorwerp in het loopoppervlak van de band zit.

Bandreparatie opschonen velg rand: € 29.95 incl. BTW

Doordat de velg roestig wordt of door oxidatie van aluminium velgen kan het zijn dat de band lekt op de rand van de velg. Bij deze reparatie wordt de band gedemonteerd. Nadat de velg randen zijn behandeld, wordt de band opnieuw gemonteerd en gebalanceerd.

Op deze pagina vindt u informatie over veel voorkomende werkzaamheden en de daarbij horende tarieven.
Op deze manier weet u van te voren precies waar u aan toe bent.

Vervangen van de startaccu

De startaccu is uiteindelijk een batterij met een beperkte levensduur, deze levensduur is vaak afhankelijk van het gebruik. Vertrouwd u de accu niet meer of wil de auto zo nu en dan al wat moeilijk aan slaan? Dan bent u altijd welkom om de accu van uw auto door te laten meten. Dit kan uiteraard zonder afspraak.

Wij brengen voor het vervangen van de accu geen kosten in rekening. U betaald bij ons alleen de accu!
De prijs van de accu is afhankelijk van het type auto en het type accu.

Ruitenwissers vervangen

Zijn de ruitenwissers aan vervanging toe? Wij hebben voor de meeste modellen de ruitenwissers uiteraard op voorraad. De prijzen van de ruitenwissers zijn te vinden in onze webshop. U kunt zonder afspraak bij ons langskomen voor het vervangen van de ruitenwissers. Wij monteren deze uiteraard ook gratis voor u.

Let op: op beide vestigingen kunt u terecht voor Toyota wissers. Voor Citroën wissers alleen in Dronrijp en voor Suzuki ruitenwissers alleen op de vestiging Heerenveen. Natuurlijk zijn deze wissers wel op afspraak op beide locaties te verkrijgen.

Lamp vervangen

Heeft u een kapotte koplamppit, of is de lichtopbrengst niet meer wat het geweest is? Dan bent u altijd welkom om deze bij ons te laten vervangen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Kosten zijn afhankelijk van het type lamp. In onderstaand overzicht vindt u de prijzen van de meest voorkomende lampen. Deze prijzen zijn inclusief montage, uitzonderingen daargelaten.

  • H4: € 9.95
  • H7: € 14.95